Βιογραφικό 


Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και κατάγεται από τα Δολιανά Αρκαδίας από τον πατέρα του Νικόλαο Καραγιάννη και από το Μελάνθιο Καστοριάς από την ποντιακής καταγωγής μητέρα του Αναστασία Παναγιωτίδου. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του ηλεκτρολόγου πατέρα του, έζησε και φοίτησε ως τη δευτέρα τάξη του δημοτικού στο Αλιβέρι Εύβοιας και ως την Δ' τάξη στις Σέρρες της Μακεδονίας. Έκτοτε η οικογένεια του μετακόμισε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής όπου διέμεινε και έως το τέλος των σχολικών του χρόνων.

Είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και στη ανάπτυξη σταθμών παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα ενώ ολοκλήρωσε σπουδές και στον τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μ.Μ.Ε στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο εθνικό ωδείο, παίζει κιθάρα, και έχει διδάξει μουσική τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του όσο και μετέπειτα. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα θεατρικής παιδείας του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και έχει ασχοληθεί με τη μελοποιημένη ποίηση και τη σύνθεση μουσικής για θέατρο.  Μιλάει αγγλικά ( κάτοχος F.C.E Cambridge )  και γαλλικά ( κάτοχος D.E.L.F ).  

Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε Αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και μέλος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Ηγουμενίτσας ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ι Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αποφοίτησε από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Κρήτης και υπηρέτησε ως Δ/ρίτης-εκπαιδευτής Α/Τ όπλων στον 98 ΛΑΤΕΘ στις Λαρισαίες Πέτρες Μυτιλήνης. Έχει προαχθεί στο βαθμό του έφεδρου Ανθ/λγου.

Υπήρξε ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου & του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη " Ελεύθερη Πατρίδα". 

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας          «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» , Πρόεδρος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» και Γεν. Γραμματέας της λέσχης Μοτοσικλετιστών, Ερευνών & Περιηγήσεων Κύμης.

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα "Δημόσιας Ιστορίας" του Ε.Α.Π. 

Κατοικεί στο Αλιβέρι Εύβοιας και είναι νυμφευμένος με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλο Αρετή Ρήγα.