Οι Αυγουστιάτικες Θυσίες

2019-08-14

14 Αυγούστου 2014

Οι Αυγουστιάτικες Θυσίες, που γι άλλες λέμε δεν ξεχνώ και γι άλλες πες μου για να μάθω. 

Τον Τέλη που μιλούσε τη μητρική του γλώσσα την ελληνική και πέθανε γι αυτό στη Χειμάρρα στις 12 Αυγούστου του 2010 ξέρουν λίγοι.. Για τον Αριστοτέλη Γκούμα λέω που πάτησαν με πρώτη και όπισθεν 3 φορές το κορμί του πάνω στο γεφύρι κάνοντας μια άμορφη μάζα παλιοσίδερα τη μοτοσυκλέτα του και παίρνοντας του έτσι άνανδρα την ψυχή του την Ελληνική. Λίγο πριν τον δολοφονήσουν πισώπλατα οι Αλβανοί παρανοϊκοί εξτρεμιστές εγκληματίες του είχαν ζητήσει στην καφετέρια που ήταν με τους φίλους του να πάψει να μιλά Ελληνικά. Που; Εκεί που ΕΠΙΣΗΜΑ ομιλείται η Ελληνική ! Μα τι γράφω..; Αν είναι δυνατόν ! Αντί να πούμε αν είναι δυνατόν ΠΑΝΤΟΥ πρέπει να ομιλεί κάθε άνθρωπος τη μητρική του λαλιά, γράφουμε για ..επισημότητες. Μα έχει την αξία του. Διότι στη Βόρεια Ήπειρο την πολύπαθη και ξεχασμένη από το επίσημο ελληνικό κράτος όσες υποχωρήσεις κι αν έγιναν μετά από πολέμους και δυστυχία αυτό το κράτησαν με νύχια και με δόντια οι συμπατριώτες μας ! Από την εποχή του Γεωργίου Χρηστάκη- Ζωγράφου και την διεθνή αναγνώριση του βόρειοηπειρωτικού ζητήματος κι απ´το πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Η γλώσσα μας κατοχυρώθηκε ! Η διδασκαλία της ! Η ύπαρξή της !
Ο Τέλης έφυγε το 2010. Οι εφημερίδες τότε στη χώρα μας σιώπησαν πλην εξαιρέσεων ελάχιστων. Η κυβέρνηση αντέδρασε με το γνωστό ενδοτισμό που χαρακτηρίζει τους διαχειριστές της χώρας χρόνια τώρα.. Ασχολούμαστε με το μνημόνιο και τα φράγκα.. Που χρόνος για τους ήρωες. Που να το βρουν το εθνικό φρόνημα οι κυβερνώντες μας..Οι δράστες εκεί «χαϊδεύτηκαν» από το Μπερίσα και τη... «δικαιοσύνη» της γείτονος.. Στα 3 χρόνια βγήκε ο αρχηγός ενώ οι υπόλοιποι της παρέας στο οκτάμηνο την είχαν σκαπουλάρει.. Εννοείται πως τότε είδαμε για πρώτη φόρα αυτή τη μυστικοπάθεια και αυτό τον αποκλεισμό των Ελλήνων και της οικογένειας του Αριστοτέλη από τις έρευνες από τις Αλβανικές αρχές που ξαναζήσαμε στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μια από τα ίδια. Αντιμετώπιση υπανθρώπων, δούλων, «πραγμάτων» για τους Ήρωες της Β.Ηπείρου...

Ο Τέλης Γκούμας ήταν ο αγγελιοφόρος.. Όπως και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.. Και το μήνυμα σαφές.. Η ελληνική εθνική μειονότητα είναι μόνη και παλεύει για τον Ελληνισμό.! Ακούει κανείς; Ακούει;
Αν όχι, ο επόμενος θα είναι κάποιος από εμάς. Και το μήνυμα θα σταλεί ίσως από εκεί πάλι. Ίσως και όχι. Ίσως από την Κύπρο. Πάλι. Ή τη Θράκη και το Αιγαίο..
Και κάποια στιγμή θα φτάσει στον προορισμό του αυτό το μήνυμα. Μακάρι τότε την Ελλάδα να κυβερνούν Έλληνες.!

Τέλη Γκούμα ! Ζεις !
Του χρόνου ακόμη περισσότεροι να τον θυμάστε..

Υ.Γ Δείτε στις φωτογραφίες τι έγραφαν ή μάλλον τι δεν έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες.. Παραθέτω αυτές που γράφουν και την Ελεύθερη ώρα που το είχε πρώτο θέμα.. Όσες λείπουν ( όλες σχεδόν ) έριξαν αρκετό νερό στο μύλο του ενδοτισμού και της εθνικής απραξίας... Άξιος ο μισθός τους από τους απανταχού εθνομηδενιστές ..

© 2019 Κωνσταντίνος Καραγιάννης
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!