Δεν δυνάμεθα Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε

2020-03-13

13 Μαρτίου 2020

Την ώρα της μεγάλης κρίσης.Τώρα που οι «300 του Λεωνίδα» παίρνουν τρεις κι εξήντα και φυλάν το Αιγαίο. Τώρα που πρέπει να μεθύσουμε με τ´αθάνατο κρασί του 21'. Τώρα που «τα τείχη της Βιέννης» του 1683 ξανά υψώνονται στον Έβρο. Τώρα που οι σύγχρονοι λαγουμιτζήδες του πασά βαστούν πάνω στα όπλα τους τις σημαίες του δήθεν ανθρωπισμού. Σήμερα που όσο ποτέ είναι αναγκαία η ομοψυχία, εσείς ωραία το θέσατε το όραμά σας κυρία Κατερίνα όπως σας αρέσει να σας λέμε. Όμως θα σας στεναχωρήσω.
Δεν δυνάμεθα Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δε μπορούμε να σας ακολουθήσουμε. Είναι ανέφικτο. Τι παραπάνω να γράψουμε και τι επιπλέον να πούμε αφού είναι πάνω στη σάρκα μας με πυρωμένο σίδερο χαραγμένη και με θυσία αποτυπωμένη η Εθνική μας συνείδηση.. Η κληρονομιά μας.
Ωραία όμως το θέσατε. Θέλουμε είπατε «ένα μέλλον που, με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα, συνδέεται με έναν νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό, αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του». Μα τι μου θυμίζει. Βέβαια. Τη «νέα πατριδογνωσία» που ετοιμάζει η κυρία Αγγελόπουλου για τη φιέστα του 2021.
Εμείς πάλι όχι. Γιατί; Την απάντηση θα σας τη δώσει ένας παλαιός συνάδελφός σας. Αυτός που τίμησε τη δικαιοσύνη εξυψώνοντας την Πατρίδα.. Ταυτόχρονα. Γίνονται αυτά τα δυο ταυτόχρονα ξέρετε. Όπως ακριβώς γίνεται να είσαι εθνικά ανεξάρτητος, κυρίαρχος και ισότιμο μέλος μια κοινότητας που θα σέβεται αυτή τη διαφορετικότητα σου μιας και είναι η απαραίτητη προϋπόθεση αυτή η ιδιαίτερη ιδιοπροσωπία σου για να επιτευχθεί η μέγιστη αρμονία της ομάδας. Το σημειώσατε; Απαραίτητη προϋπόθεση ο πατριωτισμός μας. Ο ένας ο από αιώνες φερμένος. Κανένας «νέος». Αυτός ο πατριωτισμός που δεν χρειάζεται αναβάθμιση είναι η συγκολλητική ουσία για την τη σύνθεση των διαφορετικοτήτων. Για την επίτευξη της αρμονίας. Ο «νέος» που οραματίζεστε βασίζεται στη σύνθλιψη των τεχνιτών ομοίων. Αυτών που η νέα αταξία ( ναι καλά διαβάσατε) πραγμάτων θέλει να δημιουργήσει αντί για έθνη. Αλλά ποιος είμαι ο ελάχιστος εγώ. Αγνοήσετε με.
Ο λόγος στο παρελθόν. Διαβάστε το, ψάξτε ως λειτουργός της δικαιοσύνης και τώρα ως η κορυφή του πολιτεύματος. Διαβάστε για την Ελλάδα και τους Έλληνες..
Αναστάσιος Πολυζωίδης,
Απόσπασμα απολογίας, Ναύπλιο, 1834..:
«Όταν κανείς ενδιαφέρεται για την τύχην ενός έθνους ή ενός ανθρώπου, πρέπει να τους μιλάει την γλώσσαν της λογικής και της αλήθειας. Θα 'θελα αν είναι δυνατόν να τ' ακούσει ολόκληρη η Ελλάς. Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολύ λίγοι ενδιαφέρονται γι' αυτήν από ζήλον αφιλοκερδή. Να ποιες νομίζω πως είναι οι απώτερες σκέψεις τους: "Η Ελλάδα μαστίζεται από διχόνοιες. Εκεί θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πλούτη κι εξουσία ίσως, ποιος ξέρει", λένε οι πιο επίσημοι, "αν δεν καταφέρουμε να καθίσουμε πάνω στον θρόνο του Άργους ή των Μυκηνών. Οι Έλληνες είναι αμαθείς και αγροίκοι. Ήτανε σκλάβοι των Τούρκων. Τώρα η σειρά μας να κυριαρχήσουμε πάνω τους και μ' αυτό θα τους κάνουμε μεγάλη τιμή.
Αν εμείς οι Έλληνες είμαστε σώφρονες, δεν πρέπει να αφεθούμε να μας θαμπώσουνε οι ψεύτικες και συμφεροντολόγες εκδηλώσεις τους. Πρέπει να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους, να τους αμείψουμε γενναία. Να μη τους δώσουμε, όμως, παρά μια δευτερεύουσα εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν κατάχρηση. Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της ελευθερίας είναι άπληστοι για κυριαρχία και σκοταδισμό.
Πιστεύω πως ο Καποδίστριας ήρθε απ' έξω με την υπερηφάνεια του παντογνώστη κι ανέλαβε την εξουσία. Ανέλαβε να φτιάξει ένα σπίτι, χωρίς να ξέρει τις ανάγκες αυτών που το κατοικούσαν. Μας είπε «έτσι ζουν στην Ευρώπη, έτσι πρέπει να ζήσετε κι εσείς». Ήταν επόμενο να χαθεί ο Καποδίστριας. Ο τόπος αυτός ήταν σκληρός. Το αίμα έχει κάνει το χώμα πέτρα. Το κλίμα είναι ύπουλο, βαρύ. Είτε από ελονοσία, όπως ο λόρδος Μπάιρον, είτε από πιστόλι και μαχαίρι θα πεθαίνουν οι ξένοι. Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα ξερνάει τα ξένα σώματα που πάνε ν' ακουμπήσουν επάνω της κι ας έχουν τις καλύτερες προθέσεις.
Η έννοια του δικαίου είναι σχετική. Το δίκαιο για να είναι δυνατό έχει ανάγκη από εθνισμό. Ποιος είναι ο εθνισμός σου, Επίτροπε; Είσαι Εγγλέζος κι επειδή είσαι αλλοεθνής, δεν μπορείς να είσαι δίκαιος. Δεν μπορείς να δικάσεις Έλληνες. Ξέρεις να λες Ελλάδα στα ελληνικά, μα τίποτα δεν νιώθεις από ό, τι σπουδαίο, μεγάλο κι αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάχνα της.
Κατέλαβες την θέσιν του εισαγγελέως σε ελληνικόν δικαστήριον, αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική δικαιοσύνη, Επίτροπε. Θέλεις να δικάσεις τους Έλληνες με τον πατριωτισμόν του Εγγλέζου. Αυτό δεν γίνεται. Ο εθνισμός μας, ω Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800.000 Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον Αγώνα.
Είστε υποκριταί, γιατί λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα, αλλά ζητάτε να αποκεφαλίσετε τους Έλληνες. Και τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες; Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς, για να κατοικηθεί από σας, ω Φιλέλληνες; Ζητήσαμε την βοήθειάν σας. Ζητήσαμε τον πολιτισμό σας κι εσείς μας φέρατε κρεμάλες και ξιφολόγχες. Φως ζητήσαμε, σκοτάδι μας φέρατε. Κατηγορείς τον Κολοκοτρώνη, γιατί ελευθέρωσε την Ελλάδα. Επιβουλεύεσαι τον Κολοκοτρώνη, που επικεφαλής ενός έθνους σας υποχρέωσε να του παραχωρήσετε την ελευθερία του, γιατί εσύ και οι προϊστάμενοί σου δεν θέλατε να ελευθερωθούμε. Και αφού δεν μπορείτε να αφανίσετε όλους τους Έλληνες και καλυπτόμενοι απ' την ανάγκη που σας έχουμε, δολοφονείτε τους πρώτους αυτού του τόπου, γιατί έχετε μίσος εναντίον του γένους μας, που πάντα μέσα σε ολόκληρη την Ιστορία του στάθηκε απέναντι στους τυράννους και την τυραννία. Γιατί, όντας τούτος ο τόπος πέρασμα γι' άλλες θάλασσες, για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα, έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από έναν δύσκολο, ατίθασο και υπερήφανο λαό». 

© 2019 Κωνσταντίνος Καραγιάννης
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!