Αίτιο κι αιτιατό

2020-05-27
Σαφέστατα και δεν υπήρχε περίπτωση να αρθεί καμία βουλευτική ασυλία για το Σκοπιανό. Και για τίποτα άλλο..Ποτέ..Εννοείται πως η κ. Αγγελοπούλου θα φροντίσει ώστε τα παιδιά των παιδιών μας να θεωρούν εαυτούς τουρκόσπορους.Είναι δεδομένο ότι η χώρα μας θα γίνει μουσουλμανική.Αναμφίβολα σε είκοσι χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην Πατρίδα μας.Βεβαιότατα ο νόμος της ζούγκλας θα επιστρέψει μέσω της «ενσωμάτωσης» αφού το κράτος δικαίου ούτως η άλλως μας έχει αφήσει χρόνους..Πιθανότατα ούτε τ´ονομά τους δε θα μπορούν να γράψουν οι επόμενες γενιές στα ελληνικά...
Είναι απλό. Αίτιο κι αιτιατό.Πουλήσαμε τη μέγιστη ιδιότητα του πολίτη, κι αντί να νιώθει ο πολιτικός ότι προηγούμαστε, ισχύει το αντίθετο. Αντί για την ανάσα μας στο σβέρκο του κάθε μέρα μέσω την παραγωγικής αγωνίας μας ως ενεργοί πολίτες, του επιτρέψαμε δια της απουσίας μας να μας λέει σήμερα εμφατικά επι 207 φορές ότι είμαστε αμόρφωτοι, παρείσακτοι, ανύπαρκτοι, εχθροί επικίνδυνοι.! Βάρος στο θεάρεστο κι άκουσον άκουσον «πατριωτικό» του έργο. Τη γνώμη του δεν μπορούμε να την προσβάλουμε. Αποτελεί θέσφατο, αξίωμα και ιερό κειμήλιο. Η «άποψη» του βουλευτή είναι ικανή να ανατρέψει αξίες, ιδανικά, όσια και ιερά, την ιστορική διαδρομή ενός έθνους, τους ιστορικούς άτλαντες, να ξεράνει τη ρίζα του λαού και να μακιγιάρει την ιδιοπροσωπία των Ελλήνων ώστε να μοιάζουν σαν κάποιοι άλλοι και όλα αυτά για το κοινό καλό..Δες τώρα τι κάναμε. «Μας ψηφίσατε. Τέλος» μας είπαν. «Μπορούμε να πουλήσουμε την Πατρίδα και με τη βούλα διότι αυτό είναι το σωστό, κι επειδή μας δώσατε δια της κάλπης την εντολή, μετά την απομάκρυνση από το παραβάν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Αυτό μας είπαν πάλι κι έτσι είναι. Δίκιο έχουν. Ξέρουν πως στην ουσία αν κοιτάξεις τους τριακόσιους και το ποιους πραγματικά εκπροσωπούν είναι σα να βλέπεις κάποιον να κοιτάζει το είδωλό του στον καθρέφτη.Στο δια ταύτα λοιπόν : Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις τους ίδιους που ψήφισες για να τιμωρήσεις τους προηγούμενους που είχες ψηφίσει για τιμωρήσεις τους τωρινούς. Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις και τους γυρολόγους που το «άλλαξε ο Μανωλιός» το έχουν πάρει διδακτορικό. Μην ξεχάσεις να κάτσεις σπίτι και να μην ψηφίσεις καθόλου διότι όπως λες «όλοι είναι ίδιοι ούτως ή άλλως αλλά και να ψηφίσω κάποιον εκτός κοινοβουλίου δώρο άδωρο αφού δε θα βγει ». Γενικά μην ξεχάσεις να δώσεις τη χαριστική βολή στην Πατρίδα.
Αδερφέ, συμπολίτη, συμπατριώτη. Η χαμένη ψήφος είναι αλλού. Σε όλους αυτούς. Κι επειδή «Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι , οι νεκροί», σήκωσε ανάστημα και δράσε ..χθες.!

 

Κ.Καραγιάννης