Σας ευχαριστώ από καρδιάς !!

Θέλω να πω 2246 εγκάρδια ευχαριστώ σε όλες κι όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ..!

Η Ελεύθερη Πατρίδα έκανε το πρώτο βήμα και όσοι συμμετείχαν σε αυτό είτε από τη θέση του υποψηφίου είτε του υποστηρικτή αποτελούν τους συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας.!Ο αγώνας για τη Πατρίδα είναι ένας μαραθώνιος και δε σταματά !
Σε πεισμώνει, σε ωριμάζει και σε δυναμώνει για να συνεχίζεις ! Είναι ένα χρέος που οπλίζει το πνεύμα και θρέφει την ψυχή ! Είναι καθήκον ! Και όταν άνθρωποι απ´όλη την χώρα σε εμπιστεύονται, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι, συμμαχητές, συναγωνιστές, συνυποψήφιοι αλλά και άλλοι συμπατριώτες άγνωστοι που χωρίς να σε ξέρουν σε στηρίζουν, μόνο και μόνο γιατί κάπου σε άκουσαν να μιλάς ή κάπου σε είδαν να αγωνίζεσαι για τη ρίζα, την παράδοση, για την Πίστη και για τα ιδανικά αυτή της Πατρίδας, τότε ξέρεις πως το χρέος σου μεγαλώνει και πως ο δεσμός σου με αυτό δε σπάει.. !Συνεχίζουμε λοιπόν ! Δεν φοβόμαστε ! Αυτό που μας έχει επιβληθεί θα το πετάξουμε απ´τις πλάτες μας με γνώση, υπομονή και Πίστη !
Τώρα αρχίζουμε, δεν λησμονούμε από που ήρθαμε και ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνάμε τη Μακεδονία !
Σας ευχαριστώ από καρδιάς .! 

Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή.!

Και βγαίνουμε εμπρός !Για την Ευρώπη 

των Εθνών !

Αποδέχομαι με χαρά κι ευθύνη την πρόταση να είμαι υποψήφιος με την Ελεύθερη Πατρίδα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου. Μετά από ένα διάστημα σκέψης, μελέτης, αξιολόγησης της κρισιμότητας των στιγμών για την Πατρίδα μας και στηριζόμενος απόλυτα από την οικογένειά μου δηλώνω παρών ! Πριν απ´όλα πλήρως απελευθερωμένος από τη παγίδα του συστήματος που εγκλωβίζει στην εσωστρέφεια κάθε προσπάθεια για ενασχόληση με την πολιτική με το πρόσχημα της αποτυχίας, της ρετσινιάς και του κατά τη λαϊκή ρήση «που πας να μπλέξεις». Από αυτή τη σκοτεινή πλευρά δηλαδή όπου μεθοδικά το σύστημα επι δεκαετίες ωθεί όσες και όσους οραματίζονται μια ελεύθερη χώρα βασισμένη στις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Γνωρίζω πως για τους φίλους, συναδέλφους, αγαπητά πρόσωπα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα αλλά και από την εθελοντική μου εργασία στον πολιτισμό, συνοδοιπόρους στον αγώνα για τη διάδοση και διάσωση της παράδοσης, και συναγωνιστές στη μάχη για τη Μακεδονία μας, η απόφαση μου αυτή ίσως να ήταν αναμενόμενη. Σας διαβεβαιώ ότι πλέον κατέστη επιβεβλημένη. Η κατάσταση δεν αλλάζει αν δεν μεταγγίσουμε Ελληνισμό στα κοινοβούλια για τα οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε. Τη ζωή μας και τις αξίες του έθνους μας δεν πρόκειται να τις προστατεύσουμε αν δεν αντιληφθούμε ότι αυτό γίνεται μόνο πολιτικά. Όσες και όσοι παρακολουθείτε τα γραφόμενά μου ξέρετε : Μια χαμένη ψήφος ισοδυναμεί με μια χαμένη πατρίδα ...!

Κατάματα να κοιτάς 

την ευθύνη.

Ενωθείτε με την πατριωτική δημοκρατική συμπαράταξη, την Ελεύθερη Πατρίδα κι ελάτε να απεγκλωβίσουμε τους συμπατριώτες μας που αισθάνονται πως δεν έχουν επιλογές στο πολιτικό σκηνικό !
Στο παρακάτω κείμενο μου διαβάστε γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή στις εκλογές και δη στις ευρωεκλογές ! Μην ξεχνάτε ότι οι αποφάσεις για τη ζωή μας παίρνονται εκεί !
Εδώ και ένα χρόνο πλέον έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και από τον πιο δύσπιστο ως τον ηθελημένα ενδοτικό ή κι αθέλητα καταπονημένο από την απραξία και την ουδετερότητα Έλληνα ότι δεν υπάρχουν ανώφελα στην ιστορική μας διαδρομή ανα τους αιώνες. Δεν υπάρχουν χαμένοι εξ´ορισμού αγώνες αν δεν μπεις στο στίβο να αγωνιστείς. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να συνηγορεί υπερ σου όταν ως βουτηγμένος στην απάθεια πνίγεσαι στο βαθύ πηγάδι της λήθης. Κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να σε ενώσει αν έχεις απωλέσει και θάψει τη διαδρομή της ύπαρξης σου στο βωμό μιας θολής προόδου που αντί να σε εξυψώνει σε τραβάει βίαια στον ίδιο αυτό λάκκο... Μη γελιέστε όμως. Έχουμε ευθύνη που επιτρέψαμε αυτό το μεθοδικό θάνατό μας. Έχουμε ευθύνη που προσπαθούν λυσσαλέα να μας αφελληνίσουν. Έχουμε ευθύνη όταν μας χτυπούν στην πλάτη και μας θεωρούν από γραφικούς ως αλαφροίσκιοτους και δεν αντιδρούμε. Κι όμως όταν είπαμε ότι είμαστε ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ τότε ξαφνικά το γέλιο τους έγινε φόβος και τρομοκρατία. Άραγε αν μας «δημοσκοπήσουν" κιόλας αυτός ο φόβος θα γίνει εφιάλτης ! Και ο εφιάλτης είναι εδώ.. Οι Έλληνες μετά από 99 συλλαλητήρια και ένα χρόνο στο δρόμο για τη Μακεδονία μας, απέδειξαν ότι χάνει το λεφτά του όποιος επενδύει στην κόπωση εκείνων που πράττουν το εθνικό τους καθήκον ! Μην ξεχνάτε Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!! Οι επιλογές στο μπλέ παραβάν πρέπει τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις εθνικές αλλά και ακόμη περισσότερος στις ευρωεκλογές να έχουν το ίδιο παρανομαστή ! Τον Ελληνισμό και τις αξίες του, την ορθοδοξία, το σεβασμό στην Ιστορία, την εθνική ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη και την έμπρακτη αλληλεγγύη. Όλα αυτά δηλαδή που εναντιώνονται σε πρακτικές που τεχνιέντως θα μας μετατρέψουν σε ...μπαταρίες των κινητών μας που θα αποτελούν ένα νέο οξυγόνο ποινικοποιώντας αυτό που ήδη αναπνέουμε...! Οι άνθρωποι έχουν πατρίδες και οι πραγματικά αλληλέγγυοι είναι εκείνοι που αγαπούν τις πατρίδες των άλλων επειδή τιμούν και σέβονται πρωτίστως τη δική τους ! Αν θέλουμε λοιπόν πίσω την πατρίδα μας και αν όντως ονειρευόμαστε ένα κόσμο όπου η δημοκρατία θα είναι αυτό που η ετυμολογία της λέξης ορίζει τότε ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στις επερχόμενες εκλογές !

Στο μπλε παραβάν μην πάθεις πάλι αμνησία...! Μια χαμένη ψήφος ισοδυναμεί με μια χαμένη πατρίδα ...!
Πρώτα η Ελλάδα

Πρώτα ως Έλληνες κι έπειτα ως Ευρωπαίοι !

Ο μόνος δρόμος !

- Διότι πήραμε έθνη για να οικοδομήσουμε ειρήνη κι ευημερία και πατρίδες για να τις περιφρουρήσουν και δώσαμε γενιές εξαρτημένων ανθρώπων που στην αναζήτηση της απόλυτης ελευθεριότητας του ατόμου θυσιάζουν τα συστατικά της ίδιας τους της ύπαρξης.
- Διότι δεν ανεχόμαστε η καταγωγή μας να αποτελεί γραφικότητα , η πολιτιστική κληρονομιά μας ν' απαξιώνεται, οι παραδόσεις τα ήθη και έθιμα μας να καταρρέουν, η γλώσσα μας να πληγώνεται βάναυσα και η θρησκεία μας να παραμένει ο αγαπημένος στόχος των απανταχού σύγχρονων σοφών.
- Διότι αγαπάμε την Πατρίδα μας, τη σεβόμαστε, τη στηρίζουμε και την προστατεύουμε όχι από έπαρση και μισαλλοδοξία αλλά διότι μόνο έτσι μπορούμε να αγαπήσουμε, να σεβαστούμε, να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τις άλλες Πατρίδες.
- Διότι για να εξασφαλίσουμε μια εικονική ισορροπία πολτοποιήσαμε την ανεξαρτησία των λαών.
- Διότι είμαστε πρωτίστως πολίτες μιας χώρας με εθνική ταυτότητα, ιστορική διαδρομή και συλλογική μνήμη κι έπειτα μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας κρατών που οικοδομούν ένα κοινό σπίτι.
- Διότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης των ισότιμων Εθνών και εναντίον της Ευρώπης του οικονομικού στραγγαλισμού και της ισοπέδωσης της εθνικής ιδιοπροσωπείας.
- Διότι είμαστε πάνω απ' όλα άνθρωποι
κι όχι οικονομικές μονάδες σε υπολογιστικά φύλλα.
- Διότι μας έχει σκεπάσει το πέπλο ενός φαιδρού προοδευτισμού και έχουμε στο λαιμό μας τη θηλιά του άκρατου καταναλωτισμού.
- Διότι ο πολιτικός πολιτισμός στα όργανα διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μετατρέψει το δημοκρατικό διάλογο σε αυταρχικό μονόλογο.
- Διότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Ευρώπης από ακρογωνιαίος λίθος, εκμηδενίζεται.
- Διότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει μετατραπεί σε προνόμιο μόνο για τους αιτούντες την είσοδο στην Ευρώπη εν αντιθέσει με τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες.
- Διότι η αρχή του κράτους δικαίου ως βασικό συστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρρέει μπροστά στις επιταγές των αγορών.

Στην Ευρώπη που θέλουμε,
προχωράμε πρώτα ως Έλληνες
κι έπειτα ως Ευρωπαίοι !
Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών !

Κωνσταντίνος Ν. Καραγιάννης